Szerencsére egyre több helyet találunk itthon is ahol a szertartás, – sőt még helyenként a lagzi is – tartható a természethez közel, a szabadban, csodálatos környezetben.

A romantikus életérzés kedvelőinek igazi nagy lehetőség akár a naplemente vagy a csillagos ég alatt kimondani a ‘Boldogító Igen-t’.

A természet szépsége és közelsége mellett ezeken a szabadtéri esküvő helyszíneken mégis biztosítva van a szükséges technikai felszereltség, és a korunk elvárt kényelme is, hogy a nagy napon minden tökéletes lehessen.

Elhoztunk neked néhány ötletet az ország különböző tájairól:

Szász Tanya

Berettyóújfaluban található csodálatos természeti környezetben a Szász Tanya. A hagyományos, falusias jellegű esküvők kiváló színhelye ez a környezet.

A szertartások helyszíne a „Terembúra” nevű kültéri, hangulatos pavilon, ahol 120 vendéget is tudnak fogadni. Tökéletes választás ha a szabadban szeretnétek tartani a szertartást és a lagzit is.

Az óriás pavilonból gyönyörű a rálátás a körbeölelő mezőkre, a lovakra és legelésző nyájakra. Ha tűz a nap árnyékot ad, ha rosszra fordul az idő azonnal ponyvával védett, fedett helyszínné alakítható.

A Szász Tanya, mint esküvői helyszín ideális választás azoknak a pároknak, akik a vidéki hagyományokat és a népi motívumok szépségét keresik. A szabadtéri ceremónia és lagzi lehetősége, a ‘Szerelmesek fája’, a tradicionális magyaros esküvői menüsor, valamint a romantikus dekorációs lehetőségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az esküvő napja különleges és megható legyen.

Szállás a tanyán az ifjú párnak és a vendégeknek a tanya közvetlen közelében megoldható.

Szász Tanya, Berettyóújfalú

Szász Tanya természetközeli esküvőhelyszín

Fotó: Szász Tanya

Tuba Vintage

A helyszínen a modern igényeket ötvözik a hagyományos, lakodalmas tradícióval. A mesébe illő romantikus helyszínen lehetőség van szabadtéri szertartásra, nem csak nappal és naplementében, hanem sötétedés után is. A csillagos ég alatt, a rengeteg mécses, fényfüzér minden vendéget teljesen elvarázsol és az ifjú párnak is meghatóan csodálatos hátteret biztosít az életre szóló eseményen.

Nagyobb, maximum 150 fős vendégsereg esetén a Tuba Vintage pajta-szerű épülete lehet a helyszín. Amennyiben családias környezetben ünnepelnétek a nagy napot, 30 – 40 – maximum 50 fővel, a népies motívumokkal díszített Hagyományőrző étterem nyújt bensőséges teret az ünneplésre.

A Debrecentől nem messze fekvő tanyán a vendégek elszállásolására néhány vályogból készült, nádtetős apartmanház is rendelkezésre áll. Valamint nem messze, alig 10 kilométerre található egy igényes 4*-os szálloda is, a többi vendég részére.

Tuba Vintage Nagyhegyes

Tuba Vintage szabadtéri esküvő a csillagos ég alatt

Fotó: Tuba Vintage

Rácz Tanya

Vidéki hagyományokat őrző, vagy vintage esküvőt szeretnél ahol akár hófehér lovaskocsin érkeztek a nagy napon vagy egy modern, elegáns esküvőre vágysz? A Rácz tanya adottságai lehetőséget adnak bármilyen típusú esküvő megtartására.

A dimbes-dombos csodálatos, szép táj romantikus hátteret biztosít mind a szertartáshoz, mind pedig a lakodalomhoz. Illetve a kreatív esküvői fotózáshoz is tökéletes helyszínt biztosít.

A polgári szertartásra a tanya több pontján is sor kerülhet. Rossz idő esetén pedig a 200 fős nagyteremhez tartozó teraszon is megtartható. 24 szobájukban, több mint 100 fő is meg tud szállni. Rengeteg opció és kedvezmény.

Rácz Tanya, Orfű-Lipóc

Fotó: Rácz Tanya

Őrségi 5érzék Házak

Őrimagyarósdon, az Őrség szívében, található egy 3 hektáros területen ez a több mint 100 éves Rendezvénypajta, amit az elmúlt években felújítottak és minden szükséges technikai felszereltséggel elláttak. A pajta 80 – 150 fő befogadására képes, és az épület mellett lévő zöld mezőn a egy pavilon is található a természetben tartott polgári szertartásoknak.

Saját konyhájuk, elsősorban termelőktől beszerzett alapanyagokból készíti a hazai konyha fogásait.

A természetes környezet, a békesség, a madárcsicsergés, a gyönyörű dimbes-dombos őrségi táj, valamint a természetesnek ható, natúr pajta épület tökéletes háttere a romantikus, vintage vagy bohém stílusú esküvőnek.

Az ifjú pár szállásán túl, 60 fő elfér a helyszíni apartmanokban, de a közelben akár további 100 fő is könnyen elszállásolható.

Őrségi 5érzék Házak, Őrimagyarósd

Fotó: Őrségi 5érzék Házak

DomaFarm – Hosszúréti Rendezvényház

Budapesttől alig 15 km-re, de mégis elég távol a város zajától, Törökbálint határában, természetközeli környezetben, óriás mező közepén található farmon alakították ki az esküvők helyszínéül szolgáló Hosszúréti Rendezvényházat 2022-ben.

A majd 150 éves gabonatároló felújításakor megőrizték a hely egykori hangulatát és stílusát, de a modern kor minden elvárható kiegészítőjével felszerelték. A natúr színek, a természetes tégla hangulata, a kovácsoltvas kiegészítők és az eredeti fagerenda tetőszerkezet, a fali lámpák hangulatos fényei, mind harmonikusan és elegánsan alkotják a tökéletes hátterét bármilyen romantikus, természetközeli esküvőnek.

A rossz idő esetére egy üveg pergola biztosítja a felhőtlen ünneplést.

Két apartman 4+4 fő részére biztosít szállást.

Mi választhatunk minden szolgáltatót akit szeretnénk, itt nincs kötelező catering vagy esküvőszervező.

DomaFarm, Törökbálint

Doma Farm természetközeli esküvőhelyszín

Fotó: DomaFarm

További csodaszép természetközeli esküvői helyszínek, amiket érdemes megnézni:

AchillesEsküvő, Győr mellett

TB Ranch, Nyíradony-Tamásipuszta

Calix Borterasz, Nyergesújfalú

Tordasi Élményfalu, Tordas

Esküvőhelyszín a természetben térképen

Berettyóújfalu, az utca végétől 200m-re, Morotva u., 4100 Hungary

Nagyhegyes, Hrsz 0133/18, 4064 Hungary

Orfű, Lipóc tanya, 7677 Hungary

Őrimagyarósd, Dózsa György utca 35, 9933 Hungary

Törökbálint, Iharos utca 6/115, 2045 Hungary

Győr, Győr, 9012, Achilles Park, 9012 Hungary

Nyíradony, Nagyhegy tanya 2, 4252 Hungary

Nyergesújfalu, Németvölgy 112, 2536 Hungary

Tordas, Tordas 024/49. hrsz, 2463 Hungary