A levendula a nyugalom és a szerelem jelképe, ezért nem csoda, hogy egyre népszerűbb az ifjú párok körében. A levendulamezők csodálatos látványt nyújtanak, és tökéletes hátteret biztosítanak egy felejthetetlen esküvőhöz. Egy levendulás esküvői helyszín egyedi és varázslatos hangulattal rendelkezik, így, ha a hagyományostól eltérő esküvőt szeretnél érdemes számításba venni.

A levendulás esküvők, avagy mi minden lehet levendulás egy esküvőn?

1. Levendula mezők

Természetesen a legfontosabb elem maga a levendula, lehetőség szerint minél több. Ezeken a helyszíneken a levendulamezők vagy kertek lila tengerének látványa és nyugalmat sugárzó illata teremti meg az egyedi romantikus környezetet.

Magyarországon a levendula virágzása általában május végétől, június elejétől egészen július végéig várható. Ez az időintervallum változhat a napsütéses órák száma, a hőmérséklet, a csapadék mennyisége és a növények elhelyezkedése függvényében. Ezért az esküvőt érdemes a júniusi és a júliusi hónapokra tervezni és a kiválasztott helyszínen utána érdeklődni, hogy a virágok pontosan mikor érik el teljes pompájukat. 

2. Szabadtéri ceremónia

Ezeken a helyszíneken lehetőség van a szertartást a szabad ég alatt megtartani. A ceremóniára a levendula táblák között vagy a levendulás kertben kerülhet sor. Illetve jó lehet még a levendulás közvetlen közelében megtartani a ceremóniát, háttérben a lila virágtengerrel.

3. Rusztikus, vidéki hangulat

Mivel maguk a levendula mezők is vidéki környezetben találhatóak ezért a rusztikus, vidéki hangulat a legjellemzőbb. A természet közelsége, a csendes környezet az idillikus hangulatot erősíti. Ha ilyen típusú esküvőt szeretnél, akkor mindenképpen jó választás a levendulás esküvő.

4. Levendulás dekoráció

Az esküvőhöz illő, levendulás dekorációkkal lehet feldobni a nagy napot. Ilyenkor levendula van mindenhol. Használhatunk levendulaágat, levendulacsokrokat, levendulapárnákat. A lila virág felbukkanhat a meghívón, az asztali és helyszíni dekoráción. Mivel rusztikus hangulatú az esemény, ezért a világításhoz érdemes fényfüzéreket, mécseseket, lámpásokat is használni.

5. Fényképezés

A csodálatos természeti környezet a lila virágokkal kiváló hátteret biztosít az esküvői fotózásokhoz. Extraként a vendégek számára is felállíthatunk egy-egy fotós-pontot.

6. Levendulás menü

A menüben is szerepelhetnek levendulás ételek és italok. Például levendula mézet, levendulalekvárt vagy a levendulaszörpöt érdemes kipróbálni.

Milyen levendulás esküvői helyszínek találhatóak Magyarországon?

Magyarországon korlátozott a lehetőség a levendulás esküvőre, de azért akad néhány helyszín. Hazánkban főleg a Balaton-felvidék és Tihany ismert a levenduláiról. Érdemes azonban utánajárni, hiszen még akad egy-két lehetőség, ahol a párok gyönyörű levendulamezők között húzhatják egymás ujjára az arany karika- és gyémánt gyűrűt. Íme néhány levendulás esküvői helyszín a teljesség igénye nélkül:

Levendulás Rendezvényhelyszín

A több mint 25 éve működő Levendulás Rendezvényhelyszín családi vállalkozásnak már nagy rutinja van a vintage típusú, levendulás esküvők szervezésében. A Budapest vonzáskörzetében található mesebeli helyszín Inárcson található, ahol a rendezvényházat 6000 tő levendula veszi körül. Maga az épület 450 m2 és maximum 250 fő befogadására képes, ezért kiváló helyszín nagy létszámú esküvők számára. Lehetőséget biztosítanak zártkörű rendezvényekre és még éttermi szolgáltatást is igénybe lehet venni.

A ceremónia szabadtéren, egy pergola alatt, egy romantikus helyszínen, a levendula mezőn kellős középén történik. Az ifjú pár pedig a nászéjszakát egy kis fenyőerdő mélyén töltheti el egy faházikóban. Hát nem mesébe illő?

Hazai Provence

A Hazai Provence Kapolcson, a Balaton északi részén található. Itt, a Káli medence völgyében 700 tőből álló levendulamező várja az ifjú párt. Ezenkívül egy provence-i hangulatú panzió, annak udvara és egy 100 fő befogadására alkalmas étterem az esküvő és lakodalom színtere.

Az ültetvény június közepétől július közepéig virágzik így csak néhány hétvége áll a házasodni vágyók rendelkezésére. Ezért érdemes időben időpontot foglalni náluk.

Egyben biztosak lehetünk, hogy a levendulás esküvő felejthetetlen élmény lesz mind a pár mind a vendégek számára. A levendulamezők csodálatos látványa és bódító illata, tökéletes hátteret biztosít egy olyan esküvőhöz, amelyben az idilli hangulaté és a romantikáé a főszerep.