Egyre népszerűbb választás itthon is a párok körében a pajtában tartott esküvő, ahol könnyen megteremthetjük a romantikus, természetközeli, harmonikus pillanatot a nagy naphoz.

A pajta, mint helyszín tökéletes hátteret biztosít ha vintage, romantikus vagy bohém esküvőt álmodtál magatoknak.

Örömmel írhatjuk, hogy most már itthon is szép számmal találunk pajta vagy pajta jellegű esküvői helyszínt, ahol a Pinteresten látott álmomszerű esküvőnket könnyen valóra válthatjuk.

Nézzük meg mi is jellemzi a pajta esküvőt!

Rusztikus stílus

A pajta esküvői helyszínek egy vidéki, rusztikus bájjal rendelkeznek, ami teljesen romantikussá teszi az esküvőt. Így, ha te is egy egyedi és romantikus stílusú esküvőre vágysz, akkor ez jó választás lehet. Jellemző erre a stílusra maga a pajta, vagy pajta jellegű épület, sokszor gerendás, fa tetőszerkezet, magas belmagasságokkal, ami kiegészül rusztikus tárgyakkal, egyedi de természetes dekorációkkal. Mindez pedig igazán romantikus és otthonos légkört teremt. A helyszínek a rusztikustól az elegáns vintage stílusig általában felújítottotak, a modern korunk elvárásaival felszereltek.

Egyedi fények

Az igazán nagy térrel rendelkező pajtákban a gerendás-fa tetőszerkezetek megadják a barátságos, ember és természetközeli alap hátteret, és az egyedi lámpákkal, gyertyákkal, fényfüzérekkel könnyen csodálatosan romantikus és varázslatos atmoszférát érhetünk el, különösen az esti órákban.

Természetközeli környezet

A pajtát, mint helyszínt körül veszi a természet, ami messze a város zajától, békés és harmonikus környezetet teremthet a nagy nap számára. A vidéki táj, a szántóföldek és a zöldellő dombok egyedi háttérként szolgálnak a kreatív esküvői fotózáshoz is.

Látványos dekoráció

A pajta nagy, nyitott tere lehetőséget ad a látványos dekorációra. Szalagokkal, könnyed anyagokkal, lufikkal, girlandokkal, a párok saját személyiségükhöz és a választott stílushoz igazíthatnak. Amennyiben a polgári szertartást a szabadban tartják a pajta mellett a természet is kiváló dekorációként szolgál.

Tágas tér

A pajták rendszerint tágas térrel rendelkeznek. Így lehetőség van a szertartás és a lakodalom megtartására is egy helyen. Ez a helyszín igen sok oldalú, hiszen jó idő esetén a ceremóniát lehet a szabadban is tartani, rossz idő esetén pedig minden eseményt az építmény belsejébe lehet költöztetni. Kora ősszel például emiatt kiváló választás lehet.