Az őszi esküvőknek mindig varázslatos, romantikus hangulata van. A színpompás természet egyedülálló környezetet biztosít a pároknak. Az esküvő helyszínének a kiválasztása azonban kulcsfontosságú, és számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy a nagy nap tökéletes legyen. Az alábbiakban bemutatok néhány őszi esküvői helyszín ötletet, melyek garantáltan emlékezetessé teszik az esküvőt.

Milyen érvek szólnak egy őszi esküvő mellett?

Bár az esküvők szempontjából a nyár a főszezon, mégis egyre több pár dönt úgy, hogy inkább ősszel tartja a nagy napot, hiszen számos előnnyel jár:

 1. Az őszi esküvő kevésbé stresszes, mivel nem kell harcolni az időpontokért, annak köszönhetően, hogy a többség nyáron tartja.
 2. Az előbbiből következik, hogy több helyszínből is válogathatunk. Nagyobb esély rá, hogy az álmaink helyszínén van még szabad időpont.
 3. A szolgáltatók sincsenek úgy leterhelve, mint nyáron. Könnyebben juthatunk jó szakemberekhez.
 4. Mivel ez az időszak már kívül esik az esküvői dömpingen így a költségek is alacsonyabbak lehetnek.
 5. A szabadtéri esküvők talán ősszel a legszínesebbek, persze ez ízlés kérdése is. A falevelek színei, a romantikus hangulat utánozhatatlan.

Az őszi esküvőhöz számos gyönyörű helyszín közül lehet választani. A párok választhatnak egy kastélyt, egy szállodát, egy éttermet vagy akár egy szabadtéri helyszínt. Az utóbbi esetben fontos, hogy legyen egy belső helyszín is rossz idő esetére.

Őszi esküvői helyszínek szabadtéren

Botanikus kertek, erdők és parkok:

Az őszi színekben pompázó virágok és lombhullató fák romantikus hátteret teremtenek a szertartásnak és a fogadásnak. Az aranyló levelek és a friss őszi levegő egyedi atmoszférát kölcsönöznek az esküvőnek. Az ilyen helyszínek egyedi és kreatív lehetőségeket kínálnak az esküvői dekorációk terén is.

 • Az egyik kedvelt helyszín a Folly Arborétum. A Balaton felvidéken található, ez a csodás környezet. Százéves ciprusok és cédrusok, valamint a balatoni panoráma várja a párokat és a násznépet. Polgári és egyházi esküvő egyaránt megtartható az arborétumban, de esküvői ebédnek vagy vacsorának is tudnak helyet biztosítani.
 • Szintén népszerű az Alföldön található Szarvasi Arborétum, ahol többféle szabadtéri helyszín közül válogathatunk. Rossz idő esetére zárt térben a Vendégház épületében is lebonyolítható az esemény. Ezenkívül 14 főre szállást is tudnak biztosítani. Sőt a helyszín tökéletes az esküvői fotózás lebonyolítására is.

Tóparti esküvők:

Egy tóparti esküvő lenyűgöző és romantikus lehetőséget kínál. Az őszi színek és a tó tükröződése lélegzetelállító látványt nyújtanak, és egyedi élményt nyújtanak az ifjú párnak és vendégeiknek egyaránt.

 • Csodás helyszín lehet a balatoni panorámával rendelkező négycsillagos Tópart Hotel és Étterem. A szabadtéri, Balatonba nyúló privát stégen van lehetőség megtartani a ceremóniát, melynek a megtartása után a panoráma étteremben kerülhet sor a vacsorára. A hotel egyik különlegessége az 1500 tulipánt számláló ősfás park, ahol gyönyörű szép esküvői fotók készülhetnek.
 • Amennyiben Budapest közelében keresünk helyszínt, akkor kiváló választás lehet a Wedding Lake, amely Budapest 23. kerületében, a St. Lőrinc Golf Klub területén található zöld övezetben. A helyszínen és a sátorban fényfüzér dekoráció, LED-es fák, fényalagút biztosítja az éjszakai egyedülálló látványt. Az esketést a vízen ringatózó kupolás „kápolnában” lehet megtartani. A luxus esküvői sátor pedig a lagzi színhelyéül szolgál.

Fedett őszi esküvői helyszínek

Vidéki kastélyszálló vagy szállodák:

A vidéki kastélyok őszi meseszépségű környezetet kínálnak. A színes falevelekkel borított parkok és az idilli táj alkalmat teremtenek egy romantikus és stílusos esküvőhöz. A szállodák kényelmes és praktikus helyszínek az esküvőknek. A párok választhatnak egy nagyobb szállodát is, ahol a teljes esküvőt megtarthatják.

 • Például a Fenyőharaszt Kastélyszálló kiváló választás lehet. A Budapesttől nem túl távol, fekvő helyszín egy 13 hektáros ősparkban található. A szertartást a szabadban is meg lehet tartani, de rossz idő esetén maga a kastélyszálló is rendelkezésre áll. Egy helyszínen tarthatjuk a ceremóniát és a lakodalmat, méghozzá gyönyörű környezetben.

Borkertek és pincészetek:

A szőlőültetvények és pincészetek lenyűgöző helyszínt biztosítanak, ahol a párok és vendégeik élvezhetik a finom borokat és az őszi táj szépségét.

 • Kiváló választás lehet a borairól is méltán híres Hilltop Borbirtok és Étterem. Itt csodálatos környezetben, egy dombtetőn kerülhet sor a ceremóniára. Lehetőség van kültéri vagy rossz idő esetén beltéri vacsorára, és még a szállással sem kell bajlódni.

A tökéletes helyszín kiválasztása elengedhetetlen, ezért jól fontoljuk meg melyik helyszínre esik a választás. Mindegyik őszi esküvői helyszín egyedi atmoszférával rendelkezik. Az ifjú pároknak lehetőségük van, hogy a saját stílusuk és ízlésük szerint válasszanak helyszín, ahol a gyémánt gyűrű idilli környezetben kerülhet fel az őt megillető helyre.

DomaFarm – Hosszúréti Rendezvényház

Budapesttől alig 15 km-re, de mégis elég távol a város zajától, Törökbálint határában, természetközeli környezetben, óriás mező közepén található farmon alakították ki az esküvők helyszínéül szolgáló Hosszúréti Rendezvényházat 2022-ben.

A majd 150 éves gabonatároló felújításakor megőrizték a hely egykori hangulatát és stílusát, de a modern kor minden elvárható kiegészítőjével felszerelték.

A hatalmas kandallóban ropogó tűz, a natúr színek, a természetes tégla hangulata, a kovácsoltvas kiegészítők és az eredeti fagerenda tetőszerkezet, a fali lámpák hangulatos fényei, mind harmonikusan és elegánsan biztosítják a tökéletes hátterét az őszi romantikus, természetközeli esküvőnek.

Az esetleges őszi rossz idő esetére egy üveg pergolával védett rész biztosítja a felhőtlen ünneplést.

Két apartman 4+4 fő részére biztosít szállást.

Mi választhatunk minden szolgáltatót akit szeretnénk, itt nincs kötelező catering vagy esküvőszervező.

DomaFarm, Törökbálint