Talán Te is nézelődtél már a Pinteresten az álom dekoráció, lélegzetelállító menyasszonyi ruhák, romantikus helyszín ötletek után kutatva.

Ha igen akkor biztos Te is láttad a lélegzetelállítóan szépséges és romantikus fotókon, az USA-ban divatos, rusztikus jellegű, pajtában tartott esküvő helyszínek tömegét, ami valljuk be megdobogtatja minden romantikus hölgy szívét.

A jó hír, hogy most már nem kell sóvárognunk a Pinterest fotók után! Itthon is egyre több helyen találunk szépséges környezetben, romantikus életérzést árasztó, felújított pajta esküvőhelyszíneket.

Az alábbiakban nézd meg a pajta esküvő helyszín lehetőségeket, amiket össze gyűjtöttünk:

Tuba Vintage

A Tuba Vintage pajta-szerű épületének romantikája egy szempillantás alatt elbűvöli a menyasszonyokat és az esküvőre érkező vendégeket is. Alkalmas nagyobb 150 fős lakodalom tartására is.

A helyszínen a modern igényeket ötvözik a hagyományos, lakodalmas tradícióval. A mesébe illő romantikus környezetben lehetőség van szabadtéri szertartásra, a nap bármely szakaszában, és még sötétedés után is. A csillagos ég alatt, a rengeteg mécses, fényfüzér minden vendéget teljesen elvarázsol és az ifjú párnak is meghatóan csodálatos hátteret biztosít az életre szóló eseményen.

A Debrecentől nem messze fekvő tanyán az ifjú pár és családjának elszállásolására néhány vályogból készült, nádtetős apartmanház is rendelkezésre áll. Valamint nem messze, alig 10 kilométerre található egy 4*-os szálloda is, a többi vendég részére.

Tuba Vintage, Tuba Tanya, Nagyhegyes

Tuba Vintage pajta esküvő helyszín

Fotó: Tuba Vintage

Őrségi 5érzék Házak

Őrimagyarósdon, az Őrség szívében, található egy 3 hektáros területen a több mint 100 éves a Rendezvénypajta, amit az elmúlt években felújítottak és minden szükséges technikai felszereltséggel elláttak. A pajta 80 – 150 fő befogadására képes, és az épület mellett lévő zöld mezőn a egy pavilon is található a természetben tartott polgári szertartásoknak.

Saját konyhájuk, elsősorban termelőktől beszerzett alapanyagokból készíti a hazai konyha fogásait.

A természetes környezet, a békesség, a madárcsicsergés, a gyönyörű dimbes-dombos őrségi táj, valamint a természetesnek ható, natúr pajta épület tökéletes háttere a romantikus, vintage vagy bohém stílusú esküvőnek.

Az ifjú pár szállásán túl, 60 fő elfér a helyszíni apartmanokban, de a közelben akár további 100 fő is könnyen elszállásolható.

Őrségi 5érzék Házak, Őrimagyarósd

Őrségi 5érzék Házak pajta esküvőhelyszín

Fotó: Őrségi 5érzék Házak

Cseresznyés Pajta

A fővárostól 1-1,5 órányira, Paks közelében található egy erdő közepén a Cseresznyés Pajta. Az igazi rusztikus hangulatú, nagy alapterületű, fagerendás pajta épület 50-200 fős esküvők tartására is alkalmas.

A pajtát a környezethez illő, hangulatos fényekkel és dekorációval szerelték fel, az ünnepi vacsora és esti parti romantikus hátterét biztosítva.

A polgári ceremóniát tarthatjátok a természetben, akár naplementében is, sőt még egyházi szertartásra is sor kerülhet a helyszínen. Többféle segítséget adnak az esküvő szervezésében. Ajándék szállás az ifjú párnak.

A helyszínen 30 főt tudnak elszállásolni, ha igény van több szobára, a pár kilométerre található paksi Duna Hotelben foglalható mindenki számára szállás. A hotel rugalmas transzfert is biztosít a vendégek éjszakai hazajutásához.

Cseresznyés Pajta, Paks, Cseresznyéspuszta

Cseresznyés Pajta esküvőhelyszín

Fotó: Cseresznyés Pajta

Társa Pagony

2019 óta Vác közelben, Magyarkúton várja a párokat ez a 20 hektáros erdős területen elterülő helyszín. A hangulatosan berendezett pagonyban a fák között sátrak találhatóak, melyekhez fényfüzérrel feldíszített út vezet. A 160nm-es pajta épülete mögött kis tavacska és a kialakított szertartáshelyszín található. Jó idő esetén a hatalmas teraszon folyhat a buli, de eső esetén a pajta épülete is rendelkezésre áll. A helyszín kisebb esküvők esetén jó választás, hiszen maximum 80 fő befogadására képes.

Ha valaki valóban emlékezetes és egyedi esküvőre vágyik, azoknak a pajták remek alternatívát nyújtanak a hagyományos helyszínekhez képest. Ebben a rusztikus, természetközeli környezetben a szerelmespárok álmaik esküvőjét rendezhetik meg, egy olyan helyszínen, ahol minden részlet a természet szépségét ünnepli.

Villa Bogart

A festői szépségű Festetics-Inkey ősfás Kastélyparkban, több különleges szabadtéri helyszín is választható a szertartásra.

Legyen az katolikus kápolna, patakpart, több száz éves fa árnyéka, a szabadban vagy vintage hangulatú épületben.

Az esküvői vacsora és party, legyen az 60-80-200 fő részére, romantikus, vintage hangulatú de felújított épületekben kap helyet.

Szállás 60 főig a helyszínen, hangulatos, tiszta szobákban, apartmanokban.

Összeszokott professzionáli csapatot ajánlanak és minden segítséget megadnak, de semmi sem kötelező, itt mindenben Ti döntötök, hogyan szeretnétek ünnepelni ezt a napot.

Villa Bogart Alsóbogát

Fotó: Villa Bogart

Pajta esküvői helyszínek térképen

Alsóbogát, Szabadság u. 4, 7443 Magyarország

Nagyhegyes, Hrsz 0133/18, 4064 Hungary

Őrimagyarósd, Dózsa György utca 35, 9933 Hungary

Penc, Penc 033, 2614 Hungary

Milyen is egy pajta esküvő?

Itthon is egyre népszerűbb választás a fiatal párok körében a pajtában tartott esküvő. A hagyományos esküvői helyszínek helyett egyre többen inkább a természetközeli, romantikus, rusztikus hangulatot keresik. A felújított pajták, mint esküvő helyszínek pedig tökéletesek ennek az életérzésnek a megteremtéséhez.

Rusztikus stílus

A pajta esküvői helyszínek egy speciális rusztikus bájjal rendelkeznek, ami teljesen egyedivé teszi az esküvőt. Így, ha te is egy romantikus stílusú esküvőre vágysz, akkor ez jó választás lehet. Maga a pajta, és a rengeteg természetes fából készült tárgy egyedi hátteret és hatalmas teret biztosítanak az esküvőknek. Elsősorban a Vintage és romantikus stílusnak kedvez, akár elegáns és modern elemekkel ötvözve is jól mutat.

Egyedi fények

Ezekben a nagy térrel rendelkező pajtákban sok világítás szükséges. Általában látványos óriás csillárok lógnak le, valamint rengeteg mécsest tehetünk ki és akár már kevés fényfüzérrel is romantikus és varázslatos atmoszférát érhetünk el. Az esti órákban mindenképp szemet gyönyörködtető lesz a látvány.

Természetközeli környezet

A pajtát, mint helyszínt körül veszi a természet, ami csodálatos környezetet teremthet a nagy nap számára. A vidéki táj, a szántóföldek és a zöldellő dombok egyedi háttérként szolgálnak az esküvői fotókhoz is.

Valamint nagy előnye, hogy senki sincs a környéken, így mulathatunk hajnalig is nem zavar senkit.

Látványos dekoráció

A pajta nagy, nyitott tere könnyen dekorálható, akár virágokkal és óriás drapériákkal, szalagokkal , girlandokkal, melyet a párok saját személyiségükhöz és stílusokhoz igazíthatnak.

Tágas tér

A pajták rendszerint tágas térrel rendelkeznek. Így lehetőség van a szertartás és a lakodalom megtartására is egy helyen. Ez a helyszín igen sok oldalú, hiszen jó idő esetén a ceremóniát lehet a szabadban is tartani, rossz idő esetén pedig minden eseményt az építmény belsejébe lehet költöztetni.

Szállás

Általában könnyen megoldható, vagy a helyszínen vagy a közvetlen közelben, így nem kell aggódnunk ki és hogyan vezet majd haza a mulatságból.