A tanya, mint esküvői helyszín ideális választás azoknak a pároknak, akik a vidéki bájt és a természet szépségének hangulatát szeretnék az esküvőjük ünnepének hátteréül.

A szabadtéri ceremóniák lehetősége, a tradicionális esküvői menük, valamint a romantikus és kreatív dekorációs lehetőségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanyán vagy birtokon tartott esküvők is szépségesek és harmonikusak.

Hazánkban egyre több helyen találhattok tanya esküvői helyszínt, igen különböző hangulatban és lehetőségekkel.

De ami mindenhol biztos, az a kedves, szívélyes hozzáállás és rugalmasság, hogy az ott töltött különleges napra mind az ifjú pár, mind a vendégsereg boldogan gondolhasson vissza.

Nézzétek meg kedvenceinket az igen különböző hazai tanya esküvőhelyszínekből:

Rácz Tanya

Vidéki hagyományokat őrző, vagy vintage esküvőt szeretnél ahol akár hófehér lovaskocsin érkeztek a nagy napon vagy egy modern, elegáns esküvőre vágysz? A Rácz tanya adottságai lehetőséget adnak bármilyen típusú esküvő megtartására.

A dimbes-dombos csodálatos, szép táj romantikus hátteret biztosít mind a szertartáshoz, mind pedig a lakodalomhoz. Illetve a kreatív esküvői fotózáshoz is tökéletes helyszín.

A polgári szertartásra a tanya több pontján is sor kerülhet. Rossz idő esetén pedig a 200 fős nagyteremhez tartozó teraszon is megtartható. 24 szobájukban, több mint 100 fő is meg tud szállni. Rengeteg opció és kedvezmény.

Rácz Tanya, Orfű-Lipóc

Fotó: Rácz Tanya

Szász Tanya

Berettyóújfaluban található csodálatos természeti környezetben a Szász Tanya. A hagyományos, falusias jellegű esküvők kiváló színhelye ez a környezet.

Az esküvők helyszíne a „Terembúra” nevű kültéri, hangulatos pavilon, ahol 120 vendéget is tudnak fogadni.

A pavilonból gyönyörű a rálátás a körbeölelő mezőkre, de árnyékot nyújt a nyári tűző napon és rossz idő esetén azonnal ponyvával védett, fedett helyszínné alakítható.

Kisebb létszámú -43főig – esküvők, illetve, hidegebb idő esetén pedig kiváló választás a népies motívumokkal díszített csárda épület.

Szállás a tanyán az ifjú párnak és a vendégeknek a tanya közvetlen közelében megoldható.

Szász Tanya, Berettyóújfalú

Szász Tanya természetközeli esküvőhelyszín

Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központ 

A Varga Tanya, hirtelen talán nem is értjük miért is hívják tanyának, a helyszínen található 3*Hotel, a kertben található igényes kültéri medencék, jakuzzik, óriás sakk és wellness részlege láttán.

A Varga Tanya a lovasbemutatókkal és pusztaprogramjaival, lovaglási lehetőségekkel kínál feledhetetlen élményt az ifjú párnak és a vendégeiknek, úgy hogy egy kis luxust és kényelmet is biztosítanak, hogy az itt tartott esküvő sokoldalú kikapcsolódás lehessen.

Varga Tanya, Kerekegyháza

Fotó: Varga Tanya

További tanya esküvő helyszínek, amiket érdemes felkeresned ha természetközeli esküvői helyszínt keresel:

Anna Tanya

Aranyhalas Tanya

Babos Tanya

Berbekucz Tanya

Fráter Tanya

Szellő Lovastanya

Mi jellemzi a tanyán tartott esküvőket?

Hagyományos tanya vagy vidéki birtok

Az esküvőt megszervezhetjük egy hagyományos tanyára, ahol réginek tűnő épületeket, faépületeket akár pajtát találunk. Ezek a falusias jellegű tanyák általában nagyon tágasak és ideálisak akár egy-egy nagyobb esküvő esetén is. A másik lehetőség, ha egy vidéki birtokon tartjuk a nagy napot, melyek szintén egyedi és romantikus hangulatúak.

Természetközeli romantika

A pajta esküvőkhöz hasonlóan itt is természetközeli környezet veszi körül a tanyákat. Éppen ezért romantikus és meghitt hangulatú lesz az esemény.

Vidéki báj és hangulat

A tanyán megtalálható karakteres épületek, nagy és szellős terek, valamint az előbb említett természetes környezet együttese teszi egyedivé ezt az esküvői élményt.

Költséghatékony

Ez is egy fontos szempont lehet a helyszín kiválasztásánál. Az hagyományos esküvői helyszínekhez képest általában jobban kijön az ember a költségvetéséből. Például pénzt és még időt megtakaríthatunk hogyha a ceremóniára és az azt követő lakodalomra ugyanazon a helyszínen kerül sor. Sőt a szép környezet miatt az esküvői fotózás is megejthető ugyanitt.

Szabadtéri ceremóniák

A tanya környezete ideális a szabadtéri szertartásokhoz, ezért is érdemes jó időben, nyáron vagy kora ősszel egy ilyen helyszint választani.

Kreatív dekoráció

Leginkább a vintage stílusú, a természetközeli hangulatot tükröző dekorációk jellemzik ezeket az esküvőket. A párok természetes anyagokat és tárgyi elemeket használnak a díszítéshez, például: faágakat, virágokat, gyertyákat, mécseseket. Ezenkívül akárcsak a pajták esetében a nagy tereket fényfűzérekkel érdemes még hangulatosabbá tenni.

Tradicionális ételek és italok

A legtöbb tanya esküvői helyszín saját konyhával is rendelkezik. Mindenesetre a falusias, tradicionális vidéki ételek és italok a jellemzőek. A menüsorból nem hiányozhat a húsleves, különböző rántott húsok, illetve jó magyar borok és pálinka. Mindez még jobban hozzájárul az autentikus élményhez.