A tengerparti esküvő napjainkban egyre népszerűbb választás. Leginkább olyan párok választják ezt a lehetőséget, akik egy igazán különleges, romantikus élményre vágynak. Ebben a cikkben szó lesz arról miért is jó választás az esküvőknek ez a fajtája, illetve melyek a legnépszerűbb helyszínek a párok körében.

Miket vegyünk fontolóra egy tengerparti esküvő szervezésekor?

 1. Költségek
  A tengerparti esküvők költségei általában magasabbak, mint a belföldön tartott esküvőké, mivel a helyszín és a szállás költségei is hozzáadódnak. Azonban, ha a pár időben elkezdi a tervezést, és körültekintően választja meg a helyszínt, akkor megfizethető áron is megvalósíthatja álmai esküvőjét.
 2. Tervezés
  Egy ilyen külföldi esküvő megtervezése több munkával jár, de megéri a fáradságot. A legfontosabb, hogy időben kezdjük el a tervezést, és mindent alaposan gondoljunk át. Érdemes egy külföldi esküvők szervezésével foglalkozó céget felkeresni, hiszen ők már kész csomagajánlatokkal rendelkeznek, melyek tartalmazzák az esküvői szolgáltatásokat, szállást és egyéb kiegészítő lehetőségeket.
 3. Papírmunka
  Mivel külföldi esküvőről van szó, érdemes már az esküvő előtt legalább 3 hónappal elkezdeni beszerezni a hivatalos papírokat. Az sem baj, ha egy a külföldi esküvőkre szakosodott céget keresünk meg, hiszen a tapasztalataik alapján ebben is segítségünkre lehetnek.
 4. Helyszín kiválasztása
  Érdemes eldönteni, hogy milyen típusú esküvőt szeretnénk. Ha nem a homokban szeretnénk megtartani a ceremóniát, hanem egy elegánsabb esküvőt szeretnénk, akkor érdemes valamelyik szálloda saját tengerpartját választani. Ebben az esetben egy tengerbenyúló pavilon vagy virágkapu alatt zajlik a szertartás, és így nincs gond azzal, hogy homokos lesz a lábunk.

Szintén elegáns megoldás, ha a szálloda teraszán tartjuk meg az esküvőt. Ennek az az előnye, hogy nincs gond az étterem választással.

Több tengerparti városka rendelkezik kis kápolnával, melyek általában magasabb helyen, vagy szikla tetején állnak. Ezeken a helyszíneken lélegzetelállító képek készülhetnek az ifjú párról, kilátással a végtelen tengerre és a naplementére.

A tengerparti esküvők 6+1 előnye

 1. Romantikus környezet: Az első és talán legnyilvánvalóbb előny a lenyűgöző környezet. A tengerpart, mint helyszín igazán romantikus éppen ezért ideális az esküvőkhöz. A naplemente varázsa, a tenger moraja és a finom homokos partok varázslatos hátteret teremtenek a ceremónia számára.
 2. Meghitt hangulat: A tengerparti esküvőkön általában kevesebben vesznek részt, így a hangulat sokkal meghittebb, mint egy nagyszabású esküvőn. Így a pár még inkább a pillanatra tud koncentrálni, és igazán egyedülálló élményben lehet része. A laza, nyugodt légkör lehetővé teszi a vendégek számára is, hogy teljes mértékben átadják magukat az élménynek. És ha a meghittség a cél, akkor választhatunk egy eldugottabb partszakaszt is a ceremónia helyszínéül.
 3. Egyedi élmény: Egy ilyen típusú külföldi esküvő egyedi és emlékezetes élményt nyújt mind az ifjú pár, mind a vendégek számára. A különleges helyszín és a tengerparti környezet felülmúlhatatlan.
 4. Nászúttal egybe köthető: A tengerparti esküvő egyben a nászutat is jelentheti, így a párnak nem kell külön időt és energiát szánnia a nászútra való készülődésre. Kettő az egyben, a költséghatékonyság jegyében!
 5. Hangulatos ceremónia: Az egyszerűségük, illetve a csodálatos környezet miatt a tengerparton tartott esküvők nagyon hangulatosak. Közvetlen a víz mellett, a homokban tartott ceremónia egyedülálló atmoszférát teremt. Mindössze néhány szék, egy feldíszített pavilon vagy akár virágkapu, és készen is van a hangulatos esküvői helyszín.
 6. Esküvői fotózás: Ha a tengerpartot választjuk a ceremónia színhelyéül, akkor nem kétséges, hogy a fotózásra is itt kerül sor. A homokos partok, a tenger hullámainak játéka, és a naplemente által teremtett fények kiváló hátteret biztosítanak a tökéletes és különleges esküvői képekhez.

  +1 Lazább öltözet: A tengerparti esküvők általában lazább, könnyedebb hangulatúak. Ezért sem a menyasszonynak sem pedig a vőlegénynek nem kell teljesen formális ruhában megjelennie. A legjobb egy könnyű, kényelmes öltözet, ami légáteresztő. Mivel ezek segítenek elkerülni az izzadást és kényelmes viseletet biztosítanak a nagy melegben is.

A legnépszerűbb tengerparti esküvő helyszínek Európában

A világon számos gyönyörű tengerparti helyszín található, melyek mind ideálisak lehetnek egy romantikus tengerparti ceremónia megtartására. Az alábbiakban az Európában található, legnépszerűbb helyszínek közül mutatunk be néhányat:

Szantorini, Görögország

A kék kupolájú fehér házak, a naplemente és a Földközi-tenger panorámája miatt Szantorini egyike a legromantikusabb és legkedveltebb tengerparti esküvői helyszíneknek. Szantorini a népszerűsége miatt a szezonális időszakokban, a nyári hónapokban telített. Ezért érdemes jó előre tervezni.

Santorini esküvői helyszín

Amalfi-part, Olaszország

Az Olaszország déli részén található Amalfi-part gyönyörű tengerparti városai, mint Positano és Ravello, gyönyörű helyszínek lehetnek az esküvők számára. Ez a partszakasz híres a lenyűgöző szépségű tengerparti szakaszairól, a sziklás hegyoldalakról és a festői kilátásról, melyek romantikus hangulatot kölcsönöznek az eseménynek.

Costa del Sol, Spanyolország

A Costa del Sol dél-spanyolországi tengerpartján található, Marbella vagy Malaga városa. Ez a terület napsütéses időjárásáról, és a luxus üdülőhelyeiről híres. Ideális helyszín lehet tengerparti esküvők számára.

Split, Horvátország

Splitnek számos gyönyörű partszakasza van, ahol lehetőség van tengerparti ceremóniák megtartására. Így akik tengerparti esküvőre vágynak közel hazánkhoz, számos lehetőség közül választhatnak itt.

Côte d’Azur, Franciaország

A Côte d’Azur, vagyis az Azúr-part délkeleti része Franciaországban, a Francia Riviéra része. Az itt található városok, mint Cannes vagy Nizza, igazán elegánsak és stílusosak. Ez a terület híres a gyönyörű tengerpartjairól, a napfényes időjárásról, a luxus üdülőhelyekről és a lenyűgöző tájról. Az Azúr-part tehát kiváló választás a tengerparti esküvőkhöz.

A tengerparti esküvő megtervezése ugyan több munkával jár, mint egy belföldi esküvő, de megéri a fáradságot. Hiszen a romantikus helyszín és gyönyörű természeti környezet gyorsan feledteti a szervezéssel töltött órákat. A tengerparti esküvő minden elemében egy különleges és felejthetetlen esemény mind az ifjú pár, mind pedig a násznép számára.