Az esküvő az egyik legfontosabb esemény az ember életében, ezért nem csoda, hogy sokan arról álmodnak, hogy egy varázslatos, mesebeli helyszínen mondják ki a boldogító igent. Ideális azok számára, akik egy igazán különleges, elegáns és emlékezetes nagy napot szeretnének. Sok menyasszony már kislányként egy olyan álomesküvőről álmodott, melyben ő a főszereplő, a hercegkisasszony. Ezt az álmát felnőttként valóra is válthatja egy elegáns angol vagy francia parkkal körülvett mesés kastélyban. Az alábbiakban nézzük is meg milyen kastély esküvői helyszín lehetőségek állnak a „hercegkisasszonyok” rendelkezésére a kis hazánkban.

6+1 előny, hogy miért jó egy kastély esküvői helyszín?

1. Gyönyörű, környezet

A kastély épületek és az azokhoz tartozó parkok gyönyörű és elegáns környezetet nyújtanak, amely tökéletesen megfelel az esküvői szertartás és a lakodalom megtartásához. Ráadásul általában távol a nagyvárosok zajától, csendes, zöld környezetben találhatóak.

2. Szertartás és lakodalom egy helyen

A kastélyok legtöbbje nagy méretű, külső és belső terekkel egyaránt rendelkeznek. Így akár nagy létszámú vendégsereget is kényelmesen tudnak fogadni. Ezenkívül a szertartást követő lakodalomnak is bőven van hely. Arról nem beszélve, hogy a kastélyszállodák például kizárólagos használatot is biztosítanak, így senki sem zavarja meg az ünneplőket.

3. Sokféle szolgáltatás

A rendezvényhelyszínként is működő kastélyok általában számos szolgáltatást is tudnak nyújtani. A professzionális személyzet gondoskodik a részletekről, hogy az esküvő zökkenőmentes legyen, és mindenki a legjobb élményekkel távozhasson.

A kastélyokban rendszerint elérhetőek az esküvői szervezéssel kapcsolatos szolgáltatások is, mint például dekoráció elkészítése, a virágok, az étkezés, valamint a fotó- és videószolgáltatások. Az esküvőszervezés szinte minden aspektusában segítő kezet tudnak nyújtani. Így a pároknak nem kell mindent maguknak intézniük és kevésbé stresszes ez az időszak számukra.

4. Exkluzivitás

Ha egyedi, exkluzív esküvő a cél, akkor érdemes egy kastélyt választani a nagy napra. Ezek a helyszínek gyakran történelmi múlttal rendelkeznek, és a letűnt korok romantikáját, grandiózus szépségét tükrözik vissza. A régies stílusú kastélyok tágas kertekkel, meseszép, díszes báltermeikkel, lépcsősorokkal és lenyűgöző kilátásokkal rendelkeznek. Így minden adott egy meseszép esküvőhöz. Itt minden menyasszony hercegnő lehet, legalább egy napra.

5. Szabadtéri ceremónia vagy fedett helyszín?

Az esküvői ceremóniát a szabadban is megtarthatjátok jó idő esetén, hiszen a gyönyörű kastélykertek, és a kis erdők kiváló színhelyül szolgálnak. Rossz idő esetén pedig a csodaszép, nagyméretű belső terek adnak helyet az esketésnek. Sok kastélyban kifejezetten erre a célra kialakított helyiségek esetleg kápolnák is rendelkezésre állnak. A helyszín előnye, hogy nemcsak tavaszi vagy nyári, de akár téli esküvőt vagy őszi esküvőt is szervezhetünk a kastélyban.

6. Fotózás

A kastélyok elegáns parkjai, lélegzetelállító lépcsőházai és a történelemmel teli falai tökéletes háttérként szolgálnak a szertartás és az azt követő fotózás számára is. Az itt készült képek igazán különlegesek, és egy életen át tartó emlékként szolgálnak majd.

+1 Hercegnős esküvői ruhák

A hagyományos, hatalmas abronccsal rendelkező, hercegnőket idéző menyasszonyi ruhák kifejezetten jó választás egy ilyen típusú esküvőhöz. Ezt a megjelenést csillogó ékkövekkel díszített ékszerekkel, illetve tiarával lehet még jobban hangsúlyozni.

Kastély esküvői helyszín ötletek

Hazánk olyan szerencsés helyzetben van, hogy szinte minden régiójában találhatunk ilyen mesébe illő kastélyt, melyek tökéletes színhelyül szolgálnak egy elegáns, álomesküvőnek. Magyarországon számos történelmi jelentőségű barokk, romantikus vagy modern kastély áll a szerelmesek rendelkezésére. Íme néhány lehetőség a teljesség igénye nélkül:

A gyönyörű kastélyok nem csupán mesebeli, exkluzív környezetet biztosítanak az esküvői szertartásnak és a lakodalomnak, hanem egy valódi időutazást is jelentenek egyben. Hazánk történelmi kastélyaiban minden pár megtalálhatja álomesküvőjének tökéletes színterét, ahol a romantika és a múlt varázsa összefonódik.