Ha szeretjük a vidéki romantikát, a népies hagyományokat, az esküvőt megszervezhetjük a várostól távol, egy vidéki birtokra vagy átalakított tanyára.

Ezeket a régi vagy régies épületeket úgy újították fel, hogy megőrizzék a múlt szépségét és tradícióit, de egyben korunk elvárásainak megfelelő technológiával szerelték fel őket, és immáron romantikus esküvői helyszínekké varázsolták.

Tanya esküvő – természetközeli élmény

A pajta esküvőkhöz hasonlóan a tanya esküvő esetén is általában óriás birtok öleli körül az esküvő helyszínét.

Dimbes-dombos festői tájakon, erdő közepén, vagy akár az Alföld fenséges táblái között madárcsicsergés, békesség teremti meg az esküvők festői háttérhangulatát. Mindez a környezet egyben gyönyörű hátteret biztosít a kreatív esküvői fotózásnak is.

Vidéki báj és hangulat

A vidéki birtokokon vagy tanyákon megtalálható karakteres épületek, nagy és szellős terek, rusztikus jellegű, sokszor természetes alapanyagokból készült dísztárgyak, használati tárgyak, valamint az előbb említett szépséges tájak bájának együttese teszi egyedivé a tanya esküvő élményt.

Költséghatékony

Ez is egy fontos szempont lehet a helyszín kiválasztásánál. A hagyományos esküvői helyszínekhez képest általában jobban kijön az ember a költségvetéséből.

Adott esetben pénzt és még időt is megtakaríthatunk, ha a ceremóniára és az azt követő lakodalomra ugyanazon a helyszínen kerül sor. Sőt a szép környezet miatt az esküvői fotózás is megejthető ugyanitt.

Szabadtéri ceremóniák

A vidéki birtokok és tanyák környezete ideális a szabadtéri szertartásokhoz.

Sok helyen a birtokon díszes pavilon, romantikusan dekorálható kapuk várják az ifjú párokat és a kertben elhelyezett padok, fogadják a násznépet.

Jó időben bármilyen napszakban nagyon romantikus egy ilyen helyszínen kimondani a ‘boldogító igent’. De a naplementekor vagy este a csillagos ég alatt tartott szertartások még egy plusz varázst adhatnak ahhoz, hogy ez különösen megható és életre szóló pillanat legyen.

A szabadtéren tartott szertartások lehetővé teszik a különleges ötletek megvalósítását is. Reptessetek galambokat, üzeneteket lufikba töltve, ültessetek közösen egy fát, és még rengeteg lehetőségre ad teret egy tanyán tartott esküvő.

Kreatív dekoráció

Leginkább a vintage stílusú, a természetközeli hangulatot tükröző dekorációk jellemzik a tanya esküvőket.

Használjatok a díszítéshez faágakat, akár fából készült irányjelzőket a bejáratnál a vendégek tájékoztatására.

A teremben gyönyörűen mutatnak a különböző könnyed, fehér tüllszerű anyagok, óriás drapériák, lampionok és girlandok.

Akár befőttesüvegből készült mécsesek vagy vázák, az asztalon virágok, gyertyák, óriás mécsesek és fényfüzérek segítenek a romantikus hangulat megteremtésében.

Tradicionális ételek és italok

A legtöbb tanya esküvői helyszín saját konyhával is rendelkezik.

Általában a falusias, tradicionális magyar ételek és italok szerepelnek a menükön, amikhez ha lehet, helyi alapanyagokat, sokszor a birtokon termesztett zöldségek és fűszereket használnak.

A menüsorból nem hiányozhat a húsleves, a különböző rántott húsok, illetve jó magyar borok és pálinka. Sok helyen találunk a kertben kemencét vagy óriás grillsütőt is. Mindez még jobban hozzájárul az autentikus élményhez.

Esküvő koccintás