Az téli esküvők különleges atmoszférával rendelkeznek és ezért egyre népszerűbb választás a párok körében.

Sokan a nyári főszezon nyüzsgése helyett inkább a nyugodtabb, békésebb, összebújós hangulatot keresik. A tél pedig tökéletes időszak erre.

A hideg évszakban is számos varázslatos helyszín kínál ideális környezetet a jegyespárok számára.

Nézzetek meg néhányat a legkülönlegesebb téli esküvő helyszínek közül, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik a nagy napot még télen is.

Téli esküvő helyszínek

Kastélyok és vidéki kúriák

Havas kastélyok és vidéki házak tökéletes hátteret kínálnak egy téli esküvőhöz. A hóval borított táj és a hangulatos kandallók romantikus és idilli környezetet teremtenek.

A kastély esküvői helyszínek romantikus és elegáns helyszínt biztosíthatnak mind a ceremóniának, mind a lakodalomnak.

Íme néhány konkrét helyszín:

 • Teleki-Degenfeld Kastélyszálló
  A Szirákon található a barokk stílusban épült, négycsillagos Teleki-Degenfeld Kastélyszálló. A Budapesttől mindössze 75 km-re fekvő szálloda csodaszép zöld környezetben található, és nagyszerű helyszíne lehet egy téli esküvőnek.  A szervezéstől, a ceremónián át a másnapi utazásig mindenben tudnak segíteni. Sőt mivel egyedülállóan szép környezetben található a kastélyszálló, és gyönyörű kerttel is rendelkezik így kiváló helyszíne az esküvői fotózásoknak is. Itt egy helyen megtalálsz mindent, ami a tökéletes téli esküvőhöz szükséges.
 • Villabogart Festetics-Inkey Kastélypark
  Somogy megyében, Alsóbogát településen található a Villabogart Festetics-Inkey kastélypark, ahol egy helyen megrendezhető a polgári és az egyházi ceremónia, a vacsora, a lagzi, 60- 200 főig is, és természetesen szálláshellyel is rendelkeznek 60-nek. Nincs zaj -vagy időbeli korlátozás sem. A 17 hektáros ősfás kastélypark pedig remek helyszíne az esküvői fotózásoknak.

Elegáns szállodák és éttermek

A szállodák és éttermek kényelmes és praktikus helyszínei lehetnek az esküvőknek. A párok választhatnak akár egy nagyobb méretű szállodát, ahol a teljes esküvőt lebonyolíthatják. Ilyen például:

 • Budapest Marriott Hotel
  Budapest egyik legszebb, és leglélegzetelállítóbb panorámájával rendelkező hotel a Budapest Marriott Hotel. Elegáns, tágas, alakítható helyszín, mely nagy befogadóképességgel bír, éppen ezért kiváló helyszíne lehet egy téli esküvőnek. A hotelben van lehetőség a polgári szertartás megtartására, illetve az esküvői fogadás színtere is lehet. A vendég számára rendelkezésre áll egy hatalmas díszterem, valamint egy terasz is.
 • Sopronbánfalvi Kolostor Hotel
  A XV. századi egykori pálos-karmelita Sopronbánfalvi Kolostor Hotel történelmi környezete kiváló helyszín télen. Az erdős övezeteben megtalálható kolostor együttes épületeiben lebonyolítható az esküvői szertartás, az azt követő lakodalom és még a szállás is biztosított.

Tóparti esküvők télen

A befagyott tavak és a hófödte partok különleges helyszínt nyújtanak téli esküvőkhöz. A hideg időjárás ellenére a tóparti esküvők varázslatos hangulatot teremtenek.

 • Prónay Kastély
  A 18. században épült alsópetényi Prónay Kastély kiváló helyszín, ha természetközeli, tóparti esküvőre vágyunk. A Budapesthez és a reptérhez is közel fekvő kastélyban, a szállás és az esküvő teljes programja megoldott egy helyen.

Téli esküvő a Rácz tanyán

Még a hideg téli napokon is tökéletes helyszín lehet a Rácz Tanya. Akár vidéki hagyományokat őrző, vagy vintage esküvőt szeretnél ahol akár hófehér lovaskocsin érkeztek a nagy napon vagy egy modern, elegáns esküvőre vágysz, a Rácz tanya adottságai lehetőséget adnak bármilyen típusú esküvő megtartására.

A dimbes-dombos csodálatos, szép táj még télen is romantikus hátteret biztosít mind a szertartáshoz, mind pedig a lakodalomhoz. A hely romantikája a kreatív esküvői fotózáshoz is tökéletes háttér lesz.

A polgári szertartásra a tanya több pontján is sor kerülhet. Rossz idő vagy nagy hideg esetén pedig a 200 fős nagyteremhez tartozó teraszon is megtartható. 24 szobájukban, több mint 100 fő is meg tud szállni. Rengeteg opció és kedvezmény.

Rácz Tanya, Orfű-Lipóc

Fotó: Rácz Tanya

Téli esküvő a Szász Tanya népies világában

Berettyóújfaluban található csodálatos természeti környezetben a Szász Tanya. A hagyományos, tradicionális, magyaros jellegű esküvők kiváló színhelye.

Kisebb létszám esetén, 43 főig, szépséges téli esküvőhelyszín a tanyán található Csárda épülete.

Szász Tanya, Berettyóújfalú

Szász Tanya Csárda téli esküvőhelyszín

Fotó: Szász Tanya

Téli Esküvő a Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központ ban

A Varga Tanya, hirtelen talán nem is értjük miért is hívják tanyának, a helyszínen található 3*Hotel, a kerti óriás sakk és a hotel wellness részlege láttán.

A Varga Tanya télen ideális esküvő helyszín, hisz lovas szánnal végighajtani a pusztán feledhetetlen élményt nyújt az ifjú párnak és a vendégeiknek, úgy hogy egy kis luxust és kényelmet is biztosítanak, hogy az itt tartott esküvő sokoldalú kikapcsolódás lehessen télen is.

Varga Tanya, Kerekegyháza

Fotó: Varga Tanya

Néhány gondolat a téli esküvőkről

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig ennek az évszaknak is megvan a maga varázsa és a sok-sok előnye. De azért van néhány dolog, amit figyelembe kell venni:

 • Ha templomban zajlik a ceremónia, vegyük figyelembe, hogy a legtöbb templomban nincs fűtés, és számolni kell a hideggel.
 • Kemény fagyok idején a közlekedés problémás lehet, főleg, ha messziről érkeznek a vendégek.
 • Ugyanígy kellemetlen lehet, ha latyakos, sáros idő köszönt be, ami szintén megnehezítheti a közlekedést.
 • A lakodalmat érdemes az adventi időszakon, karácsony napjain vagy év vége körüli időszakon kívül tervezni, hiszen ez mindenki számára a készülődés és ünneplés ideje.

Téli esküvők varázslatos, romantikus atmoszférával rendelkeznek. Érdemes a hideg évszak ellenére is ebben az időszakban tartani az esküvőt. Számos ideális helyszín várja a jegyespárokat. A cikkben említett téli esküvő helyszínek az egyedi hangulatukkal és elhelyezkedésükkel pedig igazán emlékezetessé teszik a nagy napot.